box – feb ’11

De gevreesde maand januari ligt achter ons en ook Box gaat met een frisse start het tweede deel van het academiejaar aan. Oplettende lezers zullen het misschien al gemerkt hebben, maar er is iets anders aan het magazine. We hebben een heus themanummer in elkaar ‘geboxt’ en bekennen kleur. Blauw vliegt buiten en we gaan voor groen! Niet dat we hiermee enige politiek getinte stempel aan Boxmagazine willen meegeven – trouwens wie in België durft zoiets nog luidop uit te spreken na het schandelijk debacle dat onze ‘regeringleiders’ (let op de aanhalingstekens) al maanden opvoeren? We kunnen tegenwoordig niet meer zonder een spontane oprisping van schaamrood, aan toekomstige buitenlandse vrienden, meedelen dat we belg zijn. Terwijl dit vervelend feitje zich vroeger enkel voordeed bij het ontmoeten van toekomstige, voetbalminnende, buitenlandse vrienden. Hoe zit dat eigenlijk met die Duivels van ons? Gaan die ook voor een record van langste periode zonder positieve uitkomst of weigeren zij eveneens mee te doen aan het spel tot er een splitsing komt?

Het wordt mij plots ook heel duidelijk waarom de meeste WAGS (of in mensentaal, voetbalvrouwen) missen zijn. Al beperkt mijn theorie zich dan wel tot waalse WAGS en zoveel van hen kennen we niet, want het zijn altijd vooral vlaamse die de top vijf halen. Was dat dan niet precies het oorspronkelijk probleem? Voor de studenten die niet meer kunnen volgen… Jullie hebben vast heel goede resultaten gehaald tijdens de examens aangezien jullie met de neus zodanig in de boeken zaten dat deze actuele gebeurtenissen volledig aan jullie voorbij zijn gegaan. Hoe dan ook, rood lijkt dus tegenwoordig zeer toepasselijk in onze Belgische tricolor. We staan allemaal gezamelijk aan te schuiven voor een rood licht – dat in dit geval écht eeuwig lijkt te duren -, lopen rond met rode kaakjes, staan in serieus rode papieren en ‘de rode loper’, dé bakermat van de (oké ja, vlaamse) showbizz wordt opgedoekt. Waar moeten we nu onze portie ‘actualiteit’ vandaan halen?

Met al dat negatief gedoe rond de kleur rood zouden we haast vergeten dat februari ook de maand is van Valentijn! Al zouden we hier beter niet al te veel woorden aan vuil maken aangezien de vorige vijftiental zinnen meer dan genoeg discussiepunten bevatten om twee maanden zoet te blijven tot de volgende Box. Want daar ging het toch over, Box, het magazine dat jullie nu in handen hebben dat dus niet rood, maar groen kleurt. Groen, de kleur van hoop en vrede – kan het nog ironischer na zo’n uiteenzetting – en de kleur van het milieu. Want hierover gaat het nu eigenlijk echt in deze editie. Naast alle politieke, financiële en humanitaire rampen blijft ook de natuur een zorgenkind in 2011. Onze generatie wordt daarbij misschien wel de ‘schakelgeneratie’ voor een betere – oké, face it veel slechter kan haast ook niet meer of het wordt onmenselijk -toekomst. Of laten we dit op z’n minst onszelf nog maar even wijsmaken. Daarom krijgen jullie interessante artikeltjes over groen in Gent voorgeschotelt en vertelt de (bewust) zuinigste man van België ons meer over onze voetafdruk. Wie zegt dat onze generatie niet meer te engageren is?

Och ja, das juist, niemand meer, na de shame-mars.

Geniet alvast van deze groen getinte Box en laat ons allen hopen dat de volgende editie geen zwart-geel-rode dient te worden, want als vormgeefster maak je me daar niet blij mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 14,204 hits
%d bloggers liken dit: