Go See: Stephan Vanfleteren


Fototentoonstelling Stephan Vanfleteren

Vandaag heb ik een bezoekje gebracht aan de overzichtstentoonstelling ‘Portret 1989 – 2009′ van de welbekende Stephan Vanfleteren.

De locatie alleen al is een reden om langs te gaan. De levensgrote portretten hangen in het prachtige Circus Mahy (lammerstraat 11 te Gent). In 1944 werd hier de laatste voorstelling gehouden, waarna zo’n drie jaar later garagehouder Ghislain Mahy dit gebouw gebruikte als stalling voor zijn uitgebreide collectie oldtimers. Sinds de sluiting in 1978 staat het gebouw te verkommeren, maar af en toe is het open voor publiek  zodat iedereen zich kan vergapen aan dit mooie stukje architectuur.

Nu kan je nog t.e.m 4 december dagelijks, op uitzondering van maandag, de portretten van talloze bekende Belgen gaan bewonderen. Voor slechts €8 (met korting €5!) zie je een Hugo Claus, Ramsey Nasr, Tom Boonen, Roos Van Acker, e.a op een heel andere manier. Sommige frontale portretten lijken wel op je af te komen door het spel van scherp en wazig. Andere foto’s zijn dan weer opmerkelijk omdat een bepaald aspect, zoals een eikenblad, lijkt los te hangen van de foto of de figuur, door het zwart-wit contrast, er net lijkt opgeplakt…

Meer uitleg is niet nodig. Ik heb alvast een rijk gevulde namiddag achter de rug en kan alleen maar doorgeven dat het een aanrader is.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 14,204 hits
%d bloggers liken dit: